Czterdzieści dni Musa Dah - Franz Werfel
Dodano 2013-12-16

Po prawie 60 – ciu  latach na półkach w księgarskich ukazała się nakładem Wydawnictwa ZYSK I S-KA książka Franza Werfla "Czterdzieści dni Musa Dagh".
WIĘCEJ INFORMACJI KLIKNIJ TUTAJ

Po prawie 60 – ciu  latach na półkach w księgarskich ukazała się nakładem Wydawnictwa ZYSK I S-KA książka Franza Werfla "Czterdzieści dni Musa Dah". „Czterdzieści dni Musa Dah”, poruszająca epicka powieść, oparta na prawdziwych wydarzeniach historycznych, opisuje na przykładzie losu kilkudziesięciu bohaterów zbrodnię ludobójstwa, jakiej dopuściło się państwo tureckie na narodzie ormiańskim w roku 1915.

WIĘCEJ INFORMACJI KLIKNIJ TUTAJ

„Jedna z najprawdziwszych i najbardziej poruszających książek w historii światowej literatury, która powinna obudzić sumienie wszystkich ludzi”.

„New York Times Book Review"